Rychlá a lehká kuřecí "čína"

20. března 2018 v 20:08 | Lyre |  Recepty

Potřebujeme:
- kuřecí prsa
- olivový olej
- koření - sůl, pepř, kari, cibule, sladká paprika, česnek
- hnědé žampiony (asi můžete použít i klasické, ale hnědé jsou podle mě lepší :))
- kukuřice
- mungo klíčky
- jarní cibulka
- smetana (já používám ráda rostlinnou, chutná mi více, ale můžete použít i klasickou)



Kuřecí prsa nakrájíme na nudličky či kostičky, podle toho, jak budete chtít. :) Zakápneme je troškou olivového oleje a naložíme do koření, které je uvedené výš. Necháme v lednici marinovat, aspoň hodinku, ale v případě, že spěcháte, odležení v lednici lze přeskočit.

Naložené kuře se poté zprudka orestuje na pánvi, tak aby se maso zatáhlo ze všech stran. Postupně přidáme žampiony, cibuku, kukuřici a klíčky. Přiklopíme a necháme dusit asi 5 minut, jen aby vše změklo a chuťově se propojilo. Poté přilijeme smetanu a necháme další minutku či dvě mírně podusit, aby se smetana spojila se šťávou.
No a to je vše! :)
Podávat to můžete s rýží, ale klidně i s brambory, hranolky, kuskusem, či těstovinami. Fantazii se meze nekladou! :)


Myslím, že je to celkem zdravý recept, smetany jsem vůbec nedávala moc, jen tak malinko, na zjemnění. Doporučuji vám rostlinnou, například rýžovou, či kokosovou, není příliš tučná a je velmi dobrá! :) Navíc tam není ani sójovka, která je dost nezdravá, protože obsahuje hodně soli a glutamátu. A chutná to výborně, aspoň tedy mně! :D



Tak, to byl ten slíbený recept, pokud zkusíte, určitě mi napište, jak vám to chutnalo! :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Erin Walentine Sammael Erin Walentine Sammael | Web | 20. března 2018 v 20:15 | Reagovat

No maso nejim

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama